Cris la Scris

Ce m-a învățat o poziție de lider în AIESEC. Despre echipe, oameni și viață.

Să fii lider ai marea atribuție de a inspira către acțiune, de a dezvolta oamenii din echipa ta și a-i face să realizeze că ceea ce fac duce către îndeplinirea unui scop mai mare, scop pe care îl puteți atinge împreună. Să fii lider este o misiune.

Sunt vicepreședintă în cadrul organizației AIESEC Pitești, unde am coordonat un departament cu o echipă de 6 oameni, și urmează să vă împărtășesc lecțiile esențiale pe care le-am învățat de-a lungul experienței mele de lider din aceste 6-7 luni, care vă pot inspira și pe voi:

1.Importanța culturii de echipă într-o organizație. 

Identitatea și atmosfera într-o echipă sunt esențiale.

Fiecare moment petrecut alături de echipa ta trebuie să fie calitativ, să aveți o poveste, să fie conexiune H2H (Human to Human), să aducă trăiri, zâmbete, entuziasmul de a lucra împreună.

A lucra în echipă, și mai ales a coordona una aduce cu sine un sentiment de împlinire extraordinar, iar acest sentiment trebuie transmis tuturor membrilor.

Echipa mea are numele Boompacters(Boom + Impact) și fiecare moment petrecut alături de ei îmi oferă zâmbet, contrar unor momente de tensiune care mai pot exista. N-ai cum să uiți îmbrățișările în care ne contopim atunci când suntem împreună și zâmbetele pe care le adunăm.Ne simțim bine. Atmosfera e plăcută, iar Boompacters, în cultura lor, sunt gata de acțiune în călătoria spre impactul în societate pe care îl dorim. Suntem mândri de această echipă împreună, iar asta ne oferă o plăcere și influențează modul cum lucrăm.

2.Echipa să aibă răspunsul la “De ce?”.

 Prin acest de ce mă refer la a ști la răspunsul de la “de ce faci ceea ce faci”.

Oamenii pentru a performa au nevoie de motivație intrinsecă. Astfel energia motivației rămâne mult mai activă decât dacă oamenii sunt motivați de factori exteriori. Liderul are rolul de a pune în valoare de ce-ul organizației cu de ce-ul personal al membrilor.

De ce-ul poate avea 2 semnificații: una care ține de menire, iar în cazul acesta: “Credința în de ce-ul organizației ‘Peace and fulfillment of human kind’s potential'”, și de ce-ul care ține de dezvoltarea și interesele membrilor. Pe parte de obiective personale, este esențial de a se realiza un plan de dezvoltare pentru fiecare membru al echipei, astfel încât să te asiguri că aceștia se dezvoltă și contribui la experiența lor calitativă în organizație.

3. Oamenii nu percep informația brută. 

Ca informația necesară să se transmită către echipă, se creează mai întâi un înveliș de emoții, trăiri, la care aceasta se conectează și se deschide, aprofundând apoi informația prin acest strat construit.

Dacă am traininguri pentru echipă și concepte de transmis, am învățat că trebuie mai întâi să creez atmosfera și atitudinea potrivită pentru acel tip de informație, să pun întrebările potrivite. Metoda deductivă este de asemenea un mod foarte bun de a transmite informațiile și creează mediul corespunzător pentru a fi asimilate.

4. Crearea de spații de vulnerabilitate este esențială.

Pentru ca echipa să fie unită, crearea unor contexte  în care ei se deschid și se simt în siguranță vorbind despre temerile și vulnerabilitățile lor, despre ei înșiși, aduce o transformare radicală. Astfel, vor observa că nu sunt singurii care întâmpină greutăți, ci chiar împărtășesc obstacole și temeri asemănătoare, care pot fi depășite împreună, cu susținere reciprocă.

5. Să transmit conștientizare asupra membrilor echipei.

Membrii echipei să simtă responsabilitatea pe care o au și să primească sarcinile pe măsura potențialului lor.

Atâta timp cât ei se simt independenți(alegându-și sarcinile) și în același timp realizează că de ei depinde modul în care este influențat un om prin modul în care ei își desfășoară activitatea, gradul de responsabilitate crește, iar minunile încep să se întâmple.

 

Concluzii:

Toate aceste 5 aspecte esențiale se aplică inclusiv și în viața de zi cu zi, atât pe plan personal, cu noi înșine, cât și pe plan relațional.

Din greșeli și soluționări am ajuns să înțeleg toate aceste 5 aspecte despre echipă și viață. Acesta e doar începutul, baza unei consolidări în dezvoltarea echipelor, oamenilor cu care voi lucra.

Să ai o echipă chiar îți dă un sentiment extraordinar, mai ales când urmărești dezvoltarea omenașilor tăi, și aceștia cresc prin susținerea și încrederea ta.

Câteva imagini cu “omenașii” mei:

 

1 comentariu