Cris la Scris

Observații din călătoritul printre pasiuni

Călătorim printre pasiuni nehotărâți. Vrem să exprimăm cine suntem în cel mai autentic mod. Suntem tineri, suntem în căutări și ne avântăm în lume. Vrem să o îmbrățișăm cu toată ființa noastră, să o cuprindem pe toată, să o savurăm ca pe un pepene proaspăt copt.

Interesant este că am descoperit ce să află în spatele acestei nehotărâri de fapt… sau cel puțin pentru mine.

Am avut deseori tendința de a ține sub control proiectele care mă pasionează, din toate punctele de vedere, și uneori subestimam capacitatea celorlalți de a se implica pe măsură, calitativ în ele. Un proiect, fără nicio îndoială, nu este altceva decât a contribui la un vis… un vis al tău, un vis al altora, este un vis. 🙂 De aceea ținem foarte mult la ele, ne țin treji până după miez de noapte, ne frământă, ne dau un drive sau ne trezim inclusiv dimineața cu pasiune, zâmbet, gata de acțiune pentru a munci cu drag la ele, pentru a le aduce cât mai aproape de realizare.

Referitor la asta, vreau să spun că am fost deseori confuză în legătură cu ceea ce mă pasionează cu adevărat, cu visele mele. Vreau să fac și aia, și ailaltă, și pe cealaltă dacă se poate. Dincolo de confuzia umană în legătură cu pasiunile noastre, se află de fapt o mare surpriză. Este o informație despre noi: dorința de control, sau chiar perfecționismul, o latură egotică ce se furișează și ne roade chiar pe dinăuntru.

Ce am învățat însă este că într-adevăr nu trebuie să le faci “pe toate” pentru ca lucrurile magice să se întâmple în proiectele tale. Deși pare uneori că toate lucrurile/domeniile aproape te pasionează, ia în considerare și ideea că o colaborare foarte bună cu un specialist pe unul din domeniile care te ajută să duci bun sfârșit proiectul, așa cum îl vizualizezi, este de fapt ceea ce cauți.

Noi, pasionații de ceea ce facem, deseori vrem să avem totul sub control în ceea ce privesc proiectele, să iasă foarte bine și avem uneori tendința de a subestima capacitatea altora de a dezvolta viziunea spre care vrem să ne îndreptăm, însă asta nu face altceva decât să ne limiteze și blocheze interior, și se reflectă și în rezultatele proiectelor noastre. 

Ideea esențială este să descoperim ce este unic pt noi, personalitatea, stilul nostru, și ne aparține numai nouă, iar în colaborare cu specialiști din domenii complementare, domenii care ne atrag oricum și prezența lor ne dezvoltă proiectele, să materializăm ideea, viziunea noastră.
Este despre vulnerabilitate, încredere în ceilalți și magia redescoperirii în lucrul în echipă. 

Descoperă-ți visul și find your tribe. 😉 Există oameni care trăiesc cu pasiune, autentic și iubesc ceea ce fac. Descoperă-i și construiți.

A-ți găsi tribul face parte din vis de asemenea. Este riscant, însă face magia să se întâmple peste așteptări. 🙂

adauga raspuns