Cris la Scris
Processed with VSCO with a6 preset

Inspirații cu Violeta Drăgoi, partea aIIa

Așa cum v-am promis, iată cea de-a IIa parte a interviului cu Violeta Drăgoi. Dacă în prima parte am vorbit mai mult despre antreprenoriat, în cea de-a 2a parte vorbim despre filosofie de viață și mituri sociale, despre recomandări cu inspirație și despre oameni.

Descoperă acest interviu savuros cu Violeta. Lectură faină îți doresc!

16. Cum ți-ai sintetiza mesajul după ce te ghidezi în viață? Cum ar suna acea filosofie?

„People will forget what you said. People will forget what you did, but people will never forget how you made them feel”.

Lucrând în publicitate, mereu am avut afinitatea de a înțelege cum oamenii se simt sau de ce reacționează în felul în care o fac.

Sunt adepta folosirii emoțiilor în tot ceea ce construiești, pentru că viața e mai presus decât un set de lucruri. Toate acțiunile pe care le facem, se datorează unui set de emoții.

Ar trebui să fim nebuni de raționali să credem că deciziile noastre în viață vin dintr-un background bine analizat sau științific demonstrat. Tot ceea ce cumpărăm, este ales pe premise emoționale. Cum un mare marketeer spunea: nu cumperi bormașina, ci gaura din perete. Ca într-un final, acea gaură să servească ca și cuier pentru haina aia care te face să te simți bine.

Am înțeles această filosofie și am reușit să o aplic pentru a filtra lucrurile de care chiar am nevoie, dar mai presus de asta am pus accent pe relațiile mele cu cei din jur și pe experiențele intangibile.

17. Recomandă-ne filme și seriale care și-au pus amprenta pe tine.

 • The OA
 • Black Mirror
 • Stranger Things
 • Catch me if you can
 • August Rush
 • Whiplash
 • Forest Gump
 • My Neighbour Totoro

Sunt foarte multe alte filme pe care le-am văzut, însă probabil mi-ar trebui ceva timp să îmi aduc aminte ce merită împărțit cu alte persoane…din punctul meu de vedere.

18. Dar cărți pe care le-ai citit?

 • How to be an explorer of the world
 • Be awesome
 • The black sheep
 • Thoughts are not the enemy
 • Inside her pretty little mind
 • The Big Magic
 • Think and grow rich
 • Leaders eat last
 • The Alchemist
 • Factfullness
 • The art of creativity

19. Trei destinații care te-au impresionat și experiențele pe care le-ai recomanda?

 • Boston
 • Italia
 • Danemarca

Experiența depinde de individ. Nu am fost înnebunită după America, însă Boston avea ceva simpatic, era inspirat cât de cât din Europa, iar pentru mine continentul nostru este extraordinar. Nu am ajuns în America de Sud sau în Est (Asia), voi putea să am o altă opinie odată ce vizitez și părțile acelea.

În Danemarca m-au fascinate culorile, amentia pentru detalii și cultura care m-a surprins.

Dar Italia este marea mea iubire. Nu trebuie să fii foarte pretențios pentru a te îndrăgosti de ea, însă câteva locuri unde ar trebui să mergi în viața asta: Cinque Terre, Lago di Garda  și Costa di Amalfi.

20. De unde te informezi cel mai mult?

Cărți și discuții cu persoane. Îmi pun foarte multe întrebări, ceea ce mă direcționează către sursa de unde îmi pot lua răspunsurile. Sună puțin abstract însă curiozitatea m-a dus la un alt nivel. Nu sunt o adeptă a știrilor de actualitate, nu am nicio treabă cu politica – deci aș putea pierde constant în jocul ăsta. Subiectul meu preferat, către care am fost cumva ghidată din nicăieri este existența și dezvoltarea personală, iar pentru cele două sursele mele de informare sunt: propriul instinct, cărți, conversații cu alte persoane și studiatul persoanelor din jurul meu.

21. Care sunt domeniile despre care te informezi?

Advertising, design și illustrație, mediul înconjurător, marketing, dezvoltare personală și spirituală!

22. Canale de youtube preferate?

@LizaKoshy

@mindvalley

@thoughtsofuniverse

Nu urmăresc foarte multe videbloguri, iar asta se aplică și la bloguri. Însă urmăresc cu mare drag, @BoredPanda – îmi face ziua mai frumoasă.

23. Ce clișee mentale sociale îți place să spargi atunci când ai ocazia?

Persoanele emoționale nu vor reuși în viață.

Avem nevoie să mâncăm carne pentru a avea proteine.

Ești un leader, dacă oamenii tăi nu întârzie.

Trebuie să faci ceva în viață sau să devii cineva până la o anumită vârstă.

Dar dacă celorlalți nu or să le placă?

Scuze, dar nu am avut timp.

Toate cele menționate sunt motive pentru a trăi comfortabil. Cei ce au știut cum să acceseze emoțiile și să le transforme într-un business, au înțeles rețeta de success. Nu avem nevoie în niciun caz de carne pentru a ne îndeplini doza necesară de proteină, ba mai mult, proteinele pe bază de plante sunt mult mai bogate.

Nu vei fi niciodată un leader dacă ochii tăi sunt pe ceas sau poziția ta preferată e peste calculatorul angajatului tău, îți aduci aminte de cei cce au reușit să înțeleagă că emoțiile aduc succes, ei poate ar trebui să acorzi câte puțin timp să îți cunoști membrii echipei, să înțelegi care e povestea lor – apoi vei înțelege de ce nu dau randament sau de ce întârzie. Și mai mult de atât, vei înțelege ceea ce îi motivează și vei putea accesa foarte ușor. Un leader va avea succes atunci când va înțelege că în carieră nu este despre rezultate sau oameni, ci despre cum aduci rezultatele prin oameni.

Nu trebuie să te lași presat de normele sociale de timp. Devii cineva sau nu, când ai timp, la propriu-ți pas.  Și dacă celorlalți nu or să le placă, e problema lor, nu a ta. La sfârșitul zilei este despre tine și nu despre ei.

Ultimul dar nu cel din urmă: scuzele. Toată filosofia cu managementul timpului la bază vine cu o structură, care dacă urmată accordingly, va aduce rezultate. Dar dacă tu nu ai timp să îi vezi pe cei dragi ție, vei avea timp să îți planifici zilele pe bucăți de timp și task-uri? Ha! Mă îndoiesc.

Tocmai de aceea, managementul timpului nu depinde de nicio soluție decât de ceea ce vrei să prioritizezi. Dacă vrei să îi vezi pe cei dragi, du-te. Vrei să nu vezi pe nimeni? Nu accesa clasica scuză: „Nu am timp”. Ci data viitoare fii sincer:  „Bă, prioritățile!”.

Vrei să exersezi și să te uiți și la serialul tău preferat? Cum ar fi să îți asumi: Măi, vreau să mă uit la serial. Nu că nu ai timp să te duci la sală. Și atunci vei înțelege cum se măsoară timpul.

24. Ce sugestii ai pentru tinerii care nu și-au descoperit calea potrivită în carieră?

Să fie curioși. Cu cât vor descoperi mai multe lucruri, cu atât spectrul lor se va întinde însă dorința pentru a face ceva crește. Nu cred în limitare, cred în rebeliune.

Să se observe pe ei înșiși. Să vadă care le sunt părțile puternice și cele mai puțin puternice. Să se întrebe dacă nu cumva cea mai mare problema a lor poate deveni o sursă de success.

Să îndrăznească. Să cunoască oameni noi, să studieze noi domenii, să bată la uși mari. Calea potrivită nu se descoperă din nou, printr-o formulă prestabilită.

Să își stabilească un obiectiv. Să îl scrie pe o hartie, iar în jur să pună toți pașii necesari pentru îndeplinirea acelui obiectiv. Să treacă la acțiune. Scroll-ul nu ajută prea mult.

Și nu în ultimul rând, să creadă în ei și să aibă răbdare.

adauga raspuns