Cris la Scris

Antreprenoriat, Coffee & Talks cu Dan Posea de la Teto

Dan Posea este pasionat de oameni, cafea și design. Antreprenoriatul se potrivește “mănușă” personalității sale, iar Teto Cafe este o poveste despre figure yourself out and just do the thing you are meant to do with passion.

Află mai multe despre viziunea lui în interviul de mai jos.

 • Care sunt cele 7 hashtag-uri despre tine?

#promovezromania #youngentrepreneur #peopleofteto #yolo #goodvibesonly #passion #worksmartnothard

 • Dacă ai fi un puzzle în completare, care sunt elementele cheie pe care le-ai descoperit despre tine odată cu experiența TETO?

Gândirea out of the box, creativitatea și multi tasking-ul.

 • Ce înseamnă designul în stilul tău de viață?

Eu prin design înțeleg vizual. Sunt băiatul cu vizualul din spatele brand-urile în care sunt implicat și îmi place să fac lucrurile simplu din acest punct de vedere. Antreprenoriatul este un stil de viață pentru mine și îmi place să cred că sunt propriul meu designer din acest punct de vedere.

 • Care a fost why-ul din spatele TETO? Cum se conectează la povestea ta personală?

Pentru mine Teto a fost o super mare provocare. De ce? Pentru că nu eram în totalitate pregătit să pun bazele unui business în zona Horeca și nu aveam experiență în acest domeniu. Eram și sunt pasionat de cafeaua de specialitate, mă consider o persoană care socializează destul de ușor cu oamenii și mi-am dorit un loc al meu. Mai mult decât atât, am optat să deschid un coffee shop în sudul Bucureștiului și cu toții știm că acest gen de business se pliază foarte mult în zona centrală.

 • Care este experiența  ideală pe care ai vrea să le-o oferi clienților, dacă ai avea orice disponibil?

Eu nu cred în experiența ideală sau perfectă. Cred foarte mult că în anul 2019 este important ca tu ca owner de business să le oferi clienților tăi fix ce au nevoie. Majoritatea vor o cafea pregătită corect, vor o prăjitură gustoasă și la un preț decent. Sunt de părere că there is no more B2B or B2C: It s human to human. J

 • Ce nu prea-ți spune nimeni despre antreprenoriat și ai descoperit pe drum?

Aici vorbim despre o lipsă de educație financiară la nivel național. În școală nu te învață nimeni cum să îți gestionezi banii sau să pui bazele unui business. Partea mișto la România e că te învață să te descurci cum poți tu mai bine. Și să te chinui în același timp. Toți vorbesc că e cool să fii antreprenor, dar nimeni nu vorbește despre eșecuri sau piedici. Nimeni nu e dispus să împărtășească cu tine zona de know how sau să-ți acorde x minute pentru a-ți oferi câteva feedback-uri. Fiecare e pe cont propriu cum s-ar spune.

 • Cea mai frumoasă poveste prin care ai realizat că TETO chiar aduce impact asupra oamenilor..

La noi în fiecare zi există câte o poveste deoarece ne întâlnim zilnic cu diferite situații. Ne-am dat seama că prin produsele și felul nostru de a fi am reușit să punem bazele unei comunități la nivel local. Sunt oameni care s-au cunoscut la Teto, chiar dacă locuiau în acelați bloc. Sunt oameni care lucrează la birouri și care au un sentiment fain atunci când barista-ul nostru intră în discuție cu ei. Oamenii au început din ce în ce mai mult să fie nevorbiți și să petreacă foarte mult timp la birou. Ne place să stăm la povești cu clienții noștri, deja le știm preferințele la cafea și cel mai important e că se leagă prietenii și proiecte între oameni care nu se cunoșteau până să ajungă la TETO.

 • Bucurii zilnice la Teto:

De la clienții care ne trec pragul, la copii care vin să se bucure de un suc și până la cei care vin să ridice gunoiu. Ne încărcăm cu energia oamenilor și ne străduim să îi facem să se simtă ca acasă.

 • Ce reprezintă cafeaua pentru tine? De unde s-a născut pasiunea pentru cafea?

Eu sunt fascinat de cafea încă din copilărie. Îmi aduc aminte că mergeam la piața centrală din Buzău și îmi plăcea să simt mirosul acela de cafea proaspăt râșnită. Acasă îmi plăcea să mă joc cu o râșniță veche și să mănânc boabe de cafea. Ulterior, prin clasa a 11 -a țin minte că am început să beau cafea. Deja din 2013 mergeam prin diverse coffee shop-uri din București și în 2017 am ales să lucrez în această industrie.Cu ce momente îmbini cafeaua? Nu am un moment anume. Însă cel mai mult îmbin cafeaua cu lucratul de pe laptop/telefon. Mă relaxează.

 • Călătorii preferate și experiențe, descoperiri.

Destinațiile mele preferate pot spune că sunt: Barcelona, Copenhaga, Maroc și Paris. În țară îmi place să merg în Ardeal și Transilvania

 • Care crezi că a fost cel mai vulnerabil moment din povestea TETO, însă care a oferit un dar extraordinar în schimb.

Cel mai vulnerabil moment din povestea Teto consider că a fost lipsa know how-ului pe care oricum eu nu-l aveam. Însă eram pregătit să alcătuiesc o echipă formată din oameni specializați pe cafea.

 • Cum ți-ai sintetiza filosofia de viață?

Consider că este important să faci ceea ce îți place/atrage, chiar dacă nu ești încă specializat într-o direcție. Totul se învață pe parcurs, e nevoie să greșești și să riști pentru a-ți îndeplini obiectivele.

 • Ce te inspiră? De unde îți iei inspirația?

Inspirația mi-o iau de la oameni. Îmi place să-mi petrec timpul studiind comportamentele oamenilor. Unii ar crede că sunt nebun, dar pe mine chestia asta mă încarcă cu o energie faină. Pe lângă asta, proiectele noi pentru mine sunt reprezintă provocări și o sursă de inspirație în același timp.

 • Care este cea mai mare teamă cu care ai pornit în business, însă ai mers mai departe?

Teama de eșec și de a fi catalogat un looser. Însă îmi dau seama că dacă nu ai eșuat până la o anumită vârstă, nu ai încercat ceva nou. Iar până la urmă nu cei care ne cataloghează sau ne pun vreo etichetă sunt cei care ne plătesc facturile/chiria.

 • Cele mai importante valori personale

Eu rezonez foarte mult cu ideea de a shareui informațiile cu toată lumea. Îmi place să ajut și să contribui cât pot eu de mult la proiectele oamenilor.

adauga raspuns