Cris la Scris

Despre conceptul lucrurilor “mai bune”. Despre mai bine și mai mult. Life is nothing without a twist.

Lucruri “mai bune”… mi se pune un nod până-n inimă. Mă sperie deseori ideea, știind că întotdeauna vor fi lucruri și mai bune decât cele “mai bune”, iar șirul nemulțumirilor despre ce vrem pentru noi și ce ne dorim de la oameni și viață pare că nu se termină vreodată.

Conceptul “lucrurilor mai bune” nu este întotdeauna asociat fricii of missing out(FOMO), care deseori stă la baza multor decizii eronate din viață pentru că are o rădăcină vicioasă… aceea fiind nemulțumirea continuă de orice dorești și obții.

Aleg să dau un twist acestei idei… să cred că merit mai bine, mai mult… experiențe și oameni mai buni, mai potriviți pentru mine.

Apropo de relații, uneori după o despărțire pe care nu tu o alegi, cred că este ok să îți spui: “Nu am fost meniți să fim împreună. Mă așteaptă un om în cale cu care mă voi conecta mai profund.” Te ajută sa pășești mai departe cu ceva mai multă încredere, deși doare la început oricum… oricât de fluffy, flu flu, hippie, clișeic pare că sună sau cum vrei tu să zici.

Da, și eu personal, consider că poate e bine să cred într-un soi de menire uneori, doar când îmi face “mai bine”… asta pentru că persoanele pe care le iubesc pot să ia într-un moment decizia să plece, oricât de tare mi-aș dori să le strâng în brațe și să rămână acolo, însă speranța că cineva o să rămână într-o zi ceva mai mult timp, mă inspiră.

Este ok în acest context pentru mine să gândesc: “Mi se vor întâmpla lucruri mai bune și mai potrivite”.

Pentru că… why not? Ajută la sănătate mentală.

Când avem atâtea elemente necunoscute în ecuația vieții, atâtea moduri în care poți alege să percepi o situație, cred că este ideal să ne focusăm pe ce se află în favoarea dezvoltării noastre, a sănătății psihice și continuității experențiale faine ca oameni. În acest caz, da, realitatea poate fi o iluzie cu care poți jongla cum vrei tu uneori.

Respir, prefer să cred în lucrurile mai bune care vor urma și continui…

Merit.

Merit mai bine, merit mai mult, merit pentru mine.

Life is nothing without a twist.

adauga raspuns