Cris la Scris

Despre când nu poți să-ți urmezi pasiunea din prima în 20es. Follow your growth first, not your passion.

Lumea actuală pune din ce în ce mai mult preț pe ideea: Urmează-ți pasiunea. Acest mesaj pe cât de eliberator sună, pe atât de constrângător și copleșitor poate fi pentru anumite persoane.

Adevărul este clar că:

Nu toată lumea are acum resursele în a-și urma pasiunea. Și ce dacă?

Și nu, nu este despre lene, gândire pesimistă sau alte preconcepții sociale. Este poate despre faptul că nu ai o bază financiară reală în acel moment astfel încât să faci demersuri și nu este nici o prioritate realist vorbind. De ce? Pentru că tu abia îți permiți poate să-ți plătești chiria și da, nici ai tăi nu te susțin, cel mai probabil.

Poate îți e greu să recunoști asta, dar PASIUNEA TA NU ESTE O PRIORITATE.

Și, sincer, realist vorbind, multe persoane din România se pot afla în această situație. Dar nu, noi nu vorbim despre asta.

Ne e mai simplu să spunem: Urmează-ți pasiunea. (Doar pentru că noi ne permitem.)

Bullshit.

Dar ce faci atunci când ești în această situație?

Vezi oportunitățile și resursele prezente. Ce înseamnă asta?

Dacă vorbim de bani, îți alegi un job care îți asigură o stabilitate financiară.

Alege un job care să-ți dezvolte o serie de abilități de care ai nevoie chiar în domeniul corelat pasiunii tale, te crește. Aceste abilități pot fi: disciplina, creativitatea, orientarea către soluții, networkingul, etc.

Prioritizezi jobul la care ești, astfel încât să dai ce e mai bun din tine, să aduci un impact, să descoperi mai multe despre tine, ce îți dorești de fapt și să îți dezvolți cu adevărat acele abilități de care ai nevoie. O iei ca pe o experiență nouă, de ieșire din zona de confort, pe care o parcurgi cu multă curiozitate.

Pasiunea ta e prioritatea nr 2, dar faci un plan pe termen lung și încerci să economisești.

Follow your growth first, not your passion. Creșterea te aduce mai aproape de pasiunea ta oricum.

adauga raspuns